Lossimuusika kontserdist ajalehes Postimees

Aprill, 2022

Lossimuusika kontserdisari pühendab muusikaõhtu Ukrainale. Pühapäeval, 24.04.2022 kell 18 esinevad Kadrioru kunstimuuseumis ukraina viiuldaja Olga Šeleškova ja koos temaga eesti muusikud Marie-Helen Aavakivi, Toomas Nestor ning Aare Tammesalu. Lisaks Ukraina helilooja Boris Ljatošinski muusikale kõlavad Dmitri Šostakovitši ja Arvo Pärdi teosed.

«Ukraina heliloojate muusika on meie kontserdilavadel ebaõiglaselt harv külaline. Seetõttu on Lossimuusikal erakordne võimalus seda lünka täita ja tuua kuulajate ette XX sajandi ühe juhtiva ukraina helilooja Boris Ljatošinski 1922. aastal loodud meisterlik Keelpillikvartett nr 2. On raske ette kujutada praegusest sobivamat hetke Dmitri Šostakovitši meistriteose – Keelpillikvarteti nr 8 ettekandmiseks.

Viide originaalile: https://kultuur.postimees.ee/7505283/kadriorus-hakkab-kolama-ukraina-heliloojate-liigutav-muusika?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=share-buttons&utm_content=7505283&fbclid=IwAR2JPJB1miC4JzA4kGNRXqNTqG_9jdHazp6CN8H5xBwQpSg601w9mK9mT_4